Infaq

Pertubuhan Cempaka Merah Asnaf

Cempaka Merah Asnaf Solution ditubuhkan bertujuan untuk membantu warga asnaf melalui produk-produk kemahiran serta produk-produk keluaran pertubuhan.
RM 670pledged
10Funders
Infaq

Surau An Nur Sumazau

Bandar Bukit Raja (BBR) adalah sebuah bandar baru terancang yang dibangunkan oleh SIME Darby Property (SDP).
RM 580pledged
21Funders
Infaq

Masjid Al Busyra Merbok

Masjid ini menjadi bualan orang ramai bukan sahaja kerana keindahannya, malah lengkap dengan pelbagai fasaliti termasuk tandas bersih serta dianggap setanding dengan kawasan Rehat dan Rawat (RNR) di lebuh raya.
RM 1,010pledged
22Funders

RediGood Programs

This assists everyone in preserving the quality of life, preserving the Environment and help sustain the Economy. The act of contribution can be by way of Effort - Kind, Program Management, Cash – Kind.

Infaq

PROGRAM BANTUAN KECEMASAN MANGSA BANJIR

Program in diadakan adalah untuk membangkitkan rasa kecintaan dan kemanusiaan sesama insan yang ditimpa musibah dan bencana di kalangan sukarelawan dan juga rakyat Malaysia
RM 190pledged
4Funders
Kojidpreneur

Program KojidPreneur

**KOJIDPRENEUR adalah inisiatif Kerajaan yang dilaksanakan oleh Pakar & Konsultan dari konsortium 3 NGO iaitu Majlis Perundingan Melayu (MPM), Yayasan Tahfiz An Nisaa (YTAN) dan Persatuan Maahad Tahfiz Al Quran Negeri Perak (PEMATAP).
Matlamat utama adalah Menjana pendapatan berterusan Koperasi Masjid bagi tujuan pembangunan prasarana dan kebajikan Ahli dan kariah masyarakat setempat dan Membuka peluang keterlibatan masyarakat dan industri dalam jihad ekonomi Ummah melalui Koperasi Masjid dan meningkatkan kebolehkerjaan dan peranan keusahawanan dikalangan lepasan Tahfiz. Tumpuan sebanyak 300 Koperasi Masjid seluruh Malaysia akan diwujudkan, diaktifkan melalui kegiatan bisnes dan diperkasakan ekonominya melalui penyertaan program KOJIDPRENEUR. Seramai 2,000 Lepasan Huffaz akan dilatih sebagai Team pengurusan Koperasi Masjid dan Usahawan dibawah Koperasi Masjid.
RM 10pledged
1Funders
Waqf

TABUNG WAKAF SEKTOR KESIHATAN PUSAT WAKAF MAIWP DENGAN KERJASAMA TABUNG WARISAN KHAS KESIHATAN MANAGEMENT (TWKKM)

Pusat Wakaf MAIWP dengan kerjasama Tabung Warisan Khas Kesihatan Management (TWKKM) merancang untuk membuat kutipan wakaf bagi tujuan pembelian barangan kesihatan seperti katil pesakit dan lain-lain keperluan pesakit dalam hasrat membantu mengurangkan bebanan kos perbelanjaan.
RM 172pledged
4Funders
Waqf

TABUNG WAKAF PASCA BENCANA WILAYAH PERSEKUTUAN

Tabung Wakaf Pasca Bencana Wilayah Persekutuan ini tidak hanya terhad kepada menerima wang tunai sebagai wakaf malah ia juga boleh menerima permohonan berwakaf untuk harta alih dan harta tidak alih yang lain seperti jentera, peralatan dan lain-lain barangan yang sesuai untuk diwakafkan.
RM 0pledged
0Funders
Waqf

TABUNG WAKAF HARTANAH PUSAT WAKAF MAIWP DENGAN KERJASAMA KHADIJAH INTERNATIONAL WAQF (L) FOUNDATION

Pusat Wakaf MAIWP dengan kerjasama Khadijah International Waqf (L) Foundation merancang untuk membeli 5 unit pangsapuri di Plaza RAH, Kampung Baru sebagai harta / aset wakaf sebagai penginapan sementara kepada keluarga pesakit kanser di Hospital Kuala Lumpur dengan tawaran harga sewaan yang rendah.
RM 0pledged
0Funders
Waqf

WAKAF PENDIDIKAN KOLEJ PROFESIONAL BAITULMAL KUALA LUMPUR (KPBKL) DAN KOLEJ UNIVERSITI ANTARABANGSA MAIWP (UCMI)

Tabung Wakaf Pendidikan Di Wilayah Persekutuan Merupakan Projek Rintis Dalam Konteks Wakaf Pendidikan Bagi Membantu Para Pelajar Kolej Profesional Baitulmal Kuala Lumpur (KPBKL) dan Kolej Universiti Antarabangsa MAIWP (UCMI) Yang Berkelayakan Untuk Mendapatkan Komputer Riba.
RM 1,798pledged
1Funders
Waqf

SURAU PRESINT 12

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI PEMBINAAN SURAU PRESINT 12, DI ATAS PLOT 12V2, PRESINT 12, WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA.
RM 999pledged
1Funders
Waqf

MASJID SAIDINA ALI KARAMALLAH WAJHAH

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI KOS MENAIKTARAF MIHRAB MASJID SAIDINA ALI KARAMALLAH WAJHAH, KAMPUNG PADANG BALANG, 51100 SENTUL, KUALA LUMPUR
RM 11pledged
1Funders
Waqf

SURAU SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH

WAKAF KHAS BAGI MEMBIAYAI KERJA-KERJA PENAMBAHBAIKAN SURAU SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH, PRESINT 1, 62520 PUTRAJAYA.
RM 152pledged
2Funders
Waqf

MASJID AL-GHUFRAN

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN PEMBANGUNAN ISLAMIC HUB SECARA BERFASA DI MASJID AL-GHUFRAN, KOMPLEKS BALAI ISLAM, NO. 6C, JALAN 4/71B, PINGGIR TAMAN TUN DR. ISMAIL, JALAN DAMANSARA, 60000 KUALA LUMPUR.
by
RM 101pledged
1Funders
Waqf

SURAU (JUMAAT) AL-HIJRAH

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI PEMBINAAN SURAU (JUMAAT) AL-HIJRAH DI ATAS LOT TANAH PT 9100, BERKELUASAN 2,140 METER PERSEGI BERALAMAT DI NO. 39, JALAN P14 B1, PRESINT 14, 52050 WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA.
by
RM 11pledged
1Funders
Waqf

MASJID AL- MUBARAKAH

CADANGAN PERMOHONAN WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI PEMBINAAN BANGUNAN BARU MASJID AL- MUBARAKAH, JALAN 9/144A, TAMAN BUKIT CHERAS, 56000 KUALA LUMPUR.
RM 1,011pledged
3Funders
Infaq

Masjid Ameer Fawwaz, Sungai Baru, Perlis

Masjid Ameer Fawwaz beralamat di R12, Kampung Sungai Baru, 02700 Simpang Ampat, Perlis.
RM 160pledged
6Funders
Infaq

MASJID JANNATUL NAIM BESERI SUNGAI PAYA PERLIS

Masjid Jannatul Naim merupakan sebuah masjid yang terletak di Beseri Sungai Paya Jalan Padang Melangit 02400 Beseri Perlis. Masjid Jannatul Naim juga digunakan oleh masyarakat setempat sebagai satu tempat beribadat dan aktiviti masyarakat seperti perlaksanaan ibadah korban. Ia juga digunakan bagi melaksanakan solat Jumaat pada setiap minggu. Masjid Jannatul Naim yang beralamat di Jalan Padang Melangit 02400 Beseri Perlis.
RM 180pledged
5Funders
Infaq

MASJID AL-HIDAYAH

Masjid Al-Hidayah, Beralamat di Kampung Titi Beratap, 02700 Simpang Empat, Perlis Indera Kayangan, Malaysia.
RM 210pledged
3Funders
Infaq

TETUAN MAAHAD TAHFIZ AL-QURAN AN-NUR DINIAH

Maahad Tahfiz Al-Quran An-Nur Diniah juga dikenali sebagai MATAND. Sebuah institusi pengajian yang menerapkan pembelajaran Al-Quran secara menyeluruh. Beralamat di Kampung Simpang Sanglang, 02800 Simpang Ampat, Perlis
RM 360pledged
5Funders
Infaq

MAAHAD TAHFIZ AL-QAUSAR

Maahad Tahfiz AL-QAUSAR, pida 5, mukim putat, kampung tok kapak, 06100, kodiang, kedah.
RM 300pledged
3Funders
Infaq

MASJID SAIDINA UMAR AL KHATTAB (GUAR SYED ALWI)

Masjid Saidina Umar Al-Khattab digunakan oleh masyarakat setempat sebagai satu tempat beribadat dan aktiviti masyarakat seperti perlaksanaan ibadah korban. Ia juga digunakan bagi melaksanakan solat Jumaat pada setiap minggu.
RM 170pledged
5Funders
Infaq

MASJID NEGERI ARAU PERLIS

Perlis atau negeri Perlis, merupakan negara bagian Malaysia yang berada di posisi paling utara semenanjung Malaya, sekaligus negeri dengan wilayah paling kecil di dalam Federasi Malaysia dengan luas keseluruhan hanya seluas 810 km persegi. Bila di Indonesia, luas tersebut lebih luas sedikit dibandingkan DKI Jakarta (664 km persegi) atau kira kira seperempat luas wilayah Daerah Istimewa Yogyakarta (3133 km persegi). Masjid Negeri Perlis terletak di Arau. Peletakan batu pertama pembangunannya dilaksanakan oleh Tuanku Syed Putra Ibni Almarhum Syed Hasan Jamalullail, pada tanggal 2 Safar 1392 Hijriah bertepatan dengan tanggal 18 Maret 1972 Miladiyah, bersamaan dengan hari ulangtahun beliau yang ke 54. Peresmian masjid ini dilaksanakan pada tanggal 6 Safar 1396 Hijriah bertepatan dengan tanggal 6 Februari 1976 Miladiyah oleh Tuanku Syed Putra Ibni Almarhum Syed Hasan Jamalullail bersamaan dengan ulangtahun beliau yang ke-58, kira-kira empat tahun setelah upacara peletakan batu pertama pembangunannya. Sebelum pembangunan masjid ini selesai, Masjid Alwi yang terletak di Kangar merupakan masjid pertama yang pernah dijadikan sebagai Masjid Negeri bagi negeri Perlis. Masjid ini berkonsepkan seni bina klasik Arab Moor (Maroko). Bercirikan atap yang datar dan kubahnya menjadi salah satu elemen yang dapat dilihat dari jauh. Kubah ini terletak pada ketinggian kira-kira 20 meter dari permukaan tanah. Bentuknya setengah bundar berwarna biru yang disesuaikan dengan warna dinding masjid. Terdapat dua kubah kecil dibangun dibagian depan. Ujung menara masjidini dibangun dengan reka bentuk menyerupai bentuk kubah Masjid Negara di Kuala Lumpur berupa bentuk payung yang sedang kuncup. Dibagian dalam masjid ini dihias dengan kaligrafi Al-Qur’an pada tiang pintu mimbar, serta penggunaan warna warna emas sebagai warna kebesaran.
RM 210pledged
6Funders
Infaq

Masjid Mahmudi Mukim Kangkong

Masjid Mahmudi dikenali sebagai Masjid Mukim Kangkong yang beralamat di Jalan Pasir Mas - Tanah Merah, Kampung Keranji, 17040 Pasir Mas, Kelantan. Masjid Mahmudi Mukim Kangkong memerlukan bantuan sumbangan dana bagi pembangunan pembesaran masjid sebanyak 300,000 Lot dan setiap unit Lot bernilai RM50.00.
RM 1,390pledged
22Funders
Infaq

Infaq Tabung Penambahbaikan Sistem Penyaman Udara

Masjid Jamek Sultan Hisamuddin, Bandar Baru Salak Tinggi, 43900 Sepang, Selangor merupakan Masjid Daerah Sepang yang telah dirasmikan oleh DYMM Tengku Idris Shah Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abd. Aziz Shah pada 6 April 2001. Terkini, Masjid Jamek Sultan Hisamuddin Bandar Baru Salak Tinggi,Sepang, Selangor memerlukan dana bagi tabung bagi menambahbaik sistem penyaman udara masjid.
RM 390pledged
6Funders
Waqf

MASJID CINA JALAN DAVIS

Kutipan wakaf ini adalah bertujuan untuk membina Masjid Cina di Jalan Davis, Kuala Lumpur.Antara komponen utama pembangunan masjid ialah dewan solat utama, dewan serbaguna, pejabat masjid, bilik mesyuarat, bilik VVIP, perpustakaan, bilik darjah, bilik aktiviti, nurseri, bilik jenazah, ruang solat perempuan, tempat wudhuk dan dataran masjid. Masjid Cina ini mempunyai 3 aras (tidak termasuk basmen) yang berkeluasan lantai seluas 10,450MP boleh memuatkan jemaah solat maksima seramai 15,465 orang. Di sekitar masjid juga akan dibina kuaters, gerai, menara dan kemudahan sokongan seperti parking kenderaan, lif, pondok pengawal, dataran masjid dan laman-laman. Semoga dengan terbina masjid ini akan memudahkan penduduk sekitar untuk melaksanakan ibadah solat, kelas pendidikan, kelas keagamaan dan sebagainya. 
RM 652pledged
14Funders
RM 1,315pledged
26Funders
RM 2,217pledged
28Funders
Waqf

MADRASAH HIDAYATUL MUSTAQIMAH

Pembinaan semula surau baru
RM 13,671pledged
82Funders
Waqf

MASJID AL-NAJIHIN

Pembinaan bangunan tambahan, pemasangan penghawa dingin dan penukaran permaidani
RM 1,593pledged
18Funders
Waqf

SURAU AN-NAJAH

Pengubahsuaian dan menaiktaraf surau
RM 441pledged
11Funders
RM 803pledged
13Funders
Waqf

MASJID ANAS BIN MALIK

Pembangunan semula masjid
RM 893pledged
13Funders
RM 498pledged
18Funders
Infaq

WAKAF PEMBELIAN BANGUNAN RUWAQ JAWI YAYASAN AL AZHAR THANI

Waqaf pembelian bangunan Ruwaq Jawi di Mesir untuk pelajar Malaysia yang belajar di Kaherh, Mesir. Program ini adalah anjuran Yayasan Al Azhar Thani. +013 298 8303 Muhammad Al-Fadzil bin Hidzir
RM 900pledged
10Funders
Infaq

Masjid Jamek Sultan Hisamuddin

Masjid Jamek Sultan Hisamuddin, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor merupakan Masjid Daerah Sepang yang telah dirasmikan oleh DYMM Tengku Idris Shah Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abd. Aziz Shah pada 6 April 2001.
RM 830pledged
20Funders
Infaq

Masjid Al Busyra Merbok

Masjid ini menjadi bualan orang ramai bukan sahaja kerana keindahannya, malah lengkap dengan pelbagai fasaliti termasuk tandas bersih serta dianggap setanding dengan kawasan Rehat dan Rawat (RNR) di lebuh raya.
RM 1,010pledged
22Funders
Infaq

Surau An Nur Sumazau

Bandar Bukit Raja (BBR) adalah sebuah bandar baru terancang yang dibangunkan oleh SIME Darby Property (SDP).
RM 580pledged
21Funders
Infaq

Pertubuhan Cempaka Merah Asnaf

Cempaka Merah Asnaf Solution ditubuhkan bertujuan untuk membantu warga asnaf melalui produk-produk kemahiran serta produk-produk keluaran pertubuhan.
RM 670pledged
10Funders

INFAQ REZEKI - INFAQ MAKAN

This Ramadhan we take the opportunity to help those in need with INFAQ REZEKI RAMADHAN #NISBAHLAPAR #KITABERI. Redi Troopers will distribute your contributions to selected households, students in universities, colleges, tahfiz, madrasah, asnaf in masjids and surau as well as old folks homes.
RM 38,655pledged
258Funders