Special
Waqf

This assists everyone in preserving the quality of life, preserving the Environment and help sustain the Economy. The act of contribution can be by way of Effort - Kind, Program Management, Cash – Kind.


Waqf

TABUNG WAKAF SEKTOR KESIHATAN PUSAT WAKAF MAIWP DENGAN KERJASAMA TABUNG WARISAN KHAS KESIHATAN MANAGEMENT (TWKKM)

Pusat Wakaf MAIWP dengan kerjasama Tabung Warisan Khas Kesihatan Management (TWKKM) merancang untuk membuat kutipan wakaf bagi tujuan pembelian barangan kesihatan seperti katil pesakit dan lain-lain keperluan pesakit dalam hasrat membantu mengurangkan bebanan kos perbelanjaan.
RM 0pledged
0Funders
Waqf

TABUNG WAKAF PASCA BENCANA WILAYAH PERSEKUTUAN

Tabung Wakaf Pasca Bencana Wilayah Persekutuan ini tidak hanya terhad kepada menerima wang tunai sebagai wakaf malah ia juga boleh menerima permohonan berwakaf untuk harta alih dan harta tidak alih yang lain seperti jentera, peralatan dan lain-lain barangan yang sesuai untuk diwakafkan.
RM 0pledged
0Funders
Waqf

TABUNG WAKAF HARTANAH PUSAT WAKAF MAIWP DENGAN KERJASAMA KHADIJAH INTERNATIONAL WAQF (L) FOUNDATION

Pusat Wakaf MAIWP dengan kerjasama Khadijah International Waqf (L) Foundation merancang untuk membeli 5 unit pangsapuri di Plaza RAH, Kampung Baru sebagai harta / aset wakaf sebagai penginapan sementara kepada keluarga pesakit kanser di Hospital Kuala Lumpur dengan tawaran harga sewaan yang rendah.
RM 0pledged
0Funders
Waqf

WAKAF PENDIDIKAN KOLEJ PROFESIONAL BAITULMAL KUALA LUMPUR (KPBKL) DAN KOLEJ UNIVERSITI ANTARABANGSA MAIWP (UCMI)

Tabung Wakaf Pendidikan Di Wilayah Persekutuan Merupakan Projek Rintis Dalam Konteks Wakaf Pendidikan Bagi Membantu Para Pelajar Kolej Profesional Baitulmal Kuala Lumpur (KPBKL) dan Kolej Universiti Antarabangsa MAIWP (UCMI) Yang Berkelayakan Untuk Mendapatkan Komputer Riba.
RM 1,798pledged
1Funders
Waqf

SURAU PRESINT 12

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI PEMBINAAN SURAU PRESINT 12, DI ATAS PLOT 12V2, PRESINT 12, WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA.
RM 999pledged
1Funders
Waqf

MASJID SAIDINA ALI KARAMALLAH WAJHAH

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI KOS MENAIKTARAF MIHRAB MASJID SAIDINA ALI KARAMALLAH WAJHAH, KAMPUNG PADANG BALANG, 51100 SENTUL, KUALA LUMPUR
RM 0pledged
0Funders
Waqf

SURAU SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH

WAKAF KHAS BAGI MEMBIAYAI KERJA-KERJA PENAMBAHBAIKAN SURAU SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH, PRESINT 1, 62520 PUTRAJAYA.
RM 51pledged
1Funders
Waqf

MASJID AL-GHUFRAN

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN PEMBANGUNAN ISLAMIC HUB SECARA BERFASA DI MASJID AL-GHUFRAN, KOMPLEKS BALAI ISLAM, NO. 6C, JALAN 4/71B, PINGGIR TAMAN TUN DR. ISMAIL, JALAN DAMANSARA, 60000 KUALA LUMPUR.
by
RM 101pledged
1Funders
Waqf

SURAU (JUMAAT) AL-HIJRAH

WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI PEMBINAAN SURAU (JUMAAT) AL-HIJRAH DI ATAS LOT TANAH PT 9100, BERKELUASAN 2,140 METER PERSEGI BERALAMAT DI NO. 39, JALAN P14 B1, PRESINT 14, 52050 WILAYAH PERSEKUTUAN PUTRAJAYA.
by
RM 0pledged
0Funders
Waqf

MASJID AL- MUBARAKAH

CADANGAN PERMOHONAN WAKAF KHAS BAGI TUJUAN MEMBIAYAI PEMBINAAN BANGUNAN BARU MASJID AL- MUBARAKAH, JALAN 9/144A, TAMAN BUKIT CHERAS, 56000 KUALA LUMPUR.
RM 910pledged
2Funders
Waqf

MASJID CINA JALAN DAVIS

Kutipan wakaf ini adalah bertujuan untuk membina Masjid Cina di Jalan Davis, Kuala Lumpur.Antara komponen utama pembangunan masjid ialah dewan solat utama, dewan serbaguna, pejabat masjid, bilik mesyuarat, bilik VVIP, perpustakaan, bilik darjah, bilik aktiviti, nurseri, bilik jenazah, ruang solat perempuan, tempat wudhuk dan dataran masjid. Masjid Cina ini mempunyai 3 aras (tidak termasuk basmen) yang berkeluasan lantai seluas 10,450MP boleh memuatkan jemaah solat maksima seramai 15,465 orang. Di sekitar masjid juga akan dibina kuaters, gerai, menara dan kemudahan sokongan seperti parking kenderaan, lif, pondok pengawal, dataran masjid dan laman-laman. Semoga dengan terbina masjid ini akan memudahkan penduduk sekitar untuk melaksanakan ibadah solat, kelas pendidikan, kelas keagamaan dan sebagainya. 
RM 652pledged
14Funders
RM 1,315pledged
26Funders
RM 2,217pledged
28Funders
Waqf

MADRASAH HIDAYATUL MUSTAQIMAH

Pembinaan semula surau baru
RM 12,915pledged
76Funders
Waqf

MASJID AL-NAJIHIN

Pembinaan bangunan tambahan, pemasangan penghawa dingin dan penukaran permaidani
RM 1,542pledged
17Funders
Waqf

SURAU AN-NAJAH

Pengubahsuaian dan menaiktaraf surau
RM 441pledged
11Funders
RM 803pledged
13Funders
Waqf

MASJID ANAS BIN MALIK

Pembangunan semula masjid
RM 893pledged
13Funders
RM 476pledged
16Funders